Over Ambitiouzz & Giovanna | Inburgeringscursus Amsterdam

Over Ambitiouzz

Visie & missie

Iedereen heeft recht op een plek in de samenleving en iedereen kan van betekenis zijn. Ambitiouzz ziet het als onze plicht om gebruik maken van alle bestaande mogelijkheden en kansen om het beste uit jezelf te halen. Dit is het beste voor jou, maar ook voor de samenleving.

Helaas zijn er genoeg mensen die nog op zoek zijn naar hun plek in de samenleving. Bijvoorbeeld doordat ze de taal niet spreken of de cultuur niet snappen. Wij helpen graag en zetten onze kennis, creativiteit en kracht in om hierbij te helpen. Dit doet Ambitiouzz door het ontwikkelen, managen en/of uitvoeren van projecten en activiteiten gericht op sociale activering, inburgering en re-integratie.

Ambitiouzz is anders dan andere taal- en inburgeringsscholen. Bij Ambitiouzz staat de studenten helpen om hun plekje te vinden voorop. Ook als dat om een andere aanpak vraagt of er meer voor nodig is dan alleen de taal leren. We helpen ook graag met het regelen van een stage, zetten bijvoorbeeld ons netwerk in bij het zoeken naar een baan.

Wie is Ambitiouzz?

Ambitiouzz is opgericht door Giovanna Gill, een ambitieuze en creatieve vrouw die een wezenlijke bijdrage aan de maatschappij wil leveren.

Sinds 1995 zet zij zich in om achtergestelde groepen een volwaardige plek binnen de maatschappij te bieden. Na haar opleidingen Sociale Dienstverlening en Pedagogiek/Psycho Sociaal-Werk en jaren werkervaring binnen de sociale dienstverlening, sociaal cultureel werk en re-integratie was het nu tijd om zich te richten op haar passie: mensen helpen hun plekje te vinden.

Samen met gecertificeerde docenten en begeleiders zet ze zich in om haar missie waar te maken.

Haar motto: Being Ambitiouzz is a State of Mind